x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 2 iulie 2007

Info externe 2 iulie 2007

02 Iul 2007   •   00:00

COŞMAR. Concertul care a avut loc aseară pe Stadionul Wembley din Londra, in memoria prinţesei Diana, la zece ani după moartea sa, a reprezentat un adevărat "coşmar de securitate" pentru Scotland Yard, relatează cotidianul britanic The Telegraph. Ca urmare a incidentelor de vineri şi de sămbătă, măsurile de securitate pentru concert au fost sporite, in contextul in care poliţia metropolitană a văzut in stadion "o ţintă iconică pentru terorişti".

PROTESTE. Fostul preşedinte israelian Moshe Katzav , care a demisionat formal din funcţie ieri, urmănd a fi inlocuit de Shimon Perez, s-a confruntat sămbătă cu proteste de stradă, ca urmare a negocierilor pentru schimbarea incadrării dosarului său penal in care este acuzat de viol. Conform inţelegerii pe care a făcut-o cu procurorul general al Israelului, Katzav urmează să fie judecat pentru o infracţiune de viol, dar cu pedepse prevăzute de lege mai mici decăt cele pentru incadrarea iniţială a dosarului.Â

VIZITE. Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, şi-a inceput ieri o vizită oficială in Iran, după ce omologul său persan, Mahmoud Ahmadinejad, fusese deja la Caracas in ianuarie anul acesta. Este a treia vizită a lui Chavez in Iran de cănd a preluat puterea, relatează AFP, iar scopul ei sunt discuţiile legate de furnizarea energiei.

×
Subiecte în articol: externe