x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 22 noiembrie 2007

Info Externe 22 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

Guvernul Ucrainei a aprobat planul de exploatare a zăcămăntului de gaze naturale de pe platoul continental

LA FORAT. Guvernul Ucrainei a aprobat planul de exploatare a zăcămăntului de gaze naturale de pe platoul continental. Deşi este vorba doar despre un proiect de lucru, se presupune că in Marea Neagră trebuie montate căteva sonde de foraj nu departe de Insula Şerpilor, anunţă cotidianul Segodnia, citat de Hotnews. Zăcămăntul se află la 50 km est de insulă. Pănă la sfărşitul anului viitor se intenţionează extragerea unui miliard de metri cubi de gaze naturale.

ROMĂNI VS ROMĂNI. Un autocar cu romăni care se intorceau din Italia a fost atacat intr-o benzinărie din Ungaria de alţi patru romăni. Agresorii, trei bărbaţi şi o femeie, jucători de alba-neagra, i-au forţat in Austria să joace şi să piardă sute de euro, apoi i-au urmărit pănă in Ungaria. La oprirea intr-o benzinărie, cei patru au forţat urcarea in autocar şi i-au ameninţat cu cuţite şi pistoale. Oamenii au depus plăngere abia la intrarea in ţară, la poliţia de frontieră de la Vama Turnu.

DESPĂGUBIRI. Familia regală de Savoia a cerut statului italian plata a 260 de milioane de euro, plus dobănda aferentă, sub forma de despăgubire morală pentru cei 56 de ani petrecuţi in exil, transmite Mediafax. Familia regală cere, de asemenea, restituirea bunurilor confiscate de statul italian după plecarea in exil forţat in 1946, fără a preciza natura şi valoarea acestor bunuri.

NATO. Ucraina şi Georgia nu vor fi invitate să adere la NATO in cadrul summit-ului care se va desfăşura la Bucureşti in aprilie 2008. Potrivit unui oficial al Alianţei, citat de Itar-Tass, singurele state a căror intrare in NATO va fi anunţată sunt Macedonia, Croaţia şi Albania. La reuniune se va mai discuta posibilitatea extinderii şi pe mai departe a contingentului din Afganistan.

×
Subiecte în articol: externe