x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 26 iulie 2007

Info Externe 26 iulie 2007

26 Iul 2007   •   00:00

ORIENTUL MIJLOCIU. Miniştrii de Externe din Iordania şi Egipt se află in Israel pentru a prezenta planul Ligii Arabe privind instalarea păcii in Orientul Mijlociu. Cei doi se intălnesc cu premierul israelian, Ehud Olmert, şi cu alţi oficiali. In trecut, Israelul a tratat cu răceală propunerea Ligii, care este pregătită să desfăşoare relaţii fireşti cu Israelul, dacă acesta se retrage din teritoriile palestiniene, aprobă crearea unui stat palestinian şi găseşte o soluţie la problema refugiaţilor.

AFARĂ DIN INCHISORI! Cel puţin 4.000 de străini aflaţi in penitenciarele din Marea Britanie vor fi extrădaţi pănă la sfărşitul anului, a anunţat premierul Gordon Brown. Măsura are ca scop decongestionarea centrelor de detenţie. "Dacă veniţi aici, lucraţi şi invăţaţi limba engleză! Dacă veţi comite o infracţiune, veţi fi deportaţi. Fie veţi respecta regulile, fie veţi suporta consecinţele", a declarat Brown.

GRĂU DE IMPRUMUT. Din pricina secetei, autorităţile din Republica Moldova sunt gata să recurgă la măsuri extreme. Hotnews relatează că, potrivit imputernicitului cu afaceri al Rusiei in Republica Moldova, preşedintele Vladimir Voronin va cere ajutor mai multor ţări, printre care şi Rusia, pentru a imprumuta grău şi a evita foametea. Voronin a explicat că din 759.000 de tone de grău, căt fusese prognozată recolta pe acest an, s-a obţinut mai puţin de jumătate.

×
Subiecte în articol: externe