x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 27 iunie 2007

Info externe 27 iunie 2007

27 Iun 2007   •   00:00

ŞI-A REVENIT. Militarul romăn rănit sămbătă in Afganistan este in afară de orice pericol, a declarat ieri ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu. Sergentul Gabriel Creţu a suferit un traumatism la cap, provocat de suflul unei explozii, in timp ce se afla intr-o misiune de patrulare in provincia Farah, informează Rompres.

Â

MONITORIZARE. Romănia şi Bulgaria au inregistrat progrese insuficiente in lupta impotriva corupţiei, avertizează rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene, citate de Reuters şi preluate de Mediafax. Guvernele celor două ţări vor afla astăzi că este prea devreme pentru a declanşa sau elimina riscul sancţiunilor impotriva fiecăreia dintre cele două ţări. Bucureştiul este creditat cu progrese in reforma judiciară şi progrese substanţiale in ceea ce priveşte infiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Bulgaria este criticată pentru absenţa unor rezultate practice in lupta impotriva criminalităţii şi crimei organizate.

Â

IN INSTANŢĂ. Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a deschide astăzi o acţiune in justiţie impotriva Poloniei şi a Portugaliei, care continuă să impiedice preluările şi consolidarea transfrontalieră in ceea ce priveşte principalele companii din cele două ţări. CE incearcă din nou să limiteze utilizarea abuzivă a "acţiunii de aur" in cazul fostelor companii de stat, au declarat surse din cadrul UE, citate de Reuters.

×
Subiecte în articol: externe