x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 30 iunie 2007

Info externe 30 iunie 2007

30 Iun 2007   •   00:00

INTERDICŢII. Uniunea Europeană a pus in aplicare noile reglementări cu privire la standardele de siguranţă ale companiilor aeriene care au permisiunea de a survola şi de a asigura transportul in spaţiul aerian comunitar, relatează The Guardian. Ca atare, companiile indoneziene şi ruseşti nu se regăsesc pe lista care beneficiază de girul Uniunii. Şi companiile africane s-au confruntat cu interzicerea asigurării de servicii in spaţiul UE, datorită numărului mare de accidente care au loc cu aparate deţinute de acestea.

RELUARE. Polonia doreşte redeschiderea dezbaterii asupra unui nou tratat european, in forma de compromis asupra căreia s-a convenit la summit-ul de la Bruxelles de săptămăna trecută, relatează Rompres. Polonia urmăreşte acest fapt pentru a se asigura că va primi concesiile dorite referitoare la mecanismul de vot. Bruxellesul nu şi-a ascuns iritarea la adresa declaraţiilor premierului polonez, Jaroslaw Kaczynski, declarăndcă această discuţie nu trebuie redeschisă, mai arată Rompres.

SUB LUPĂ. Democraţii din Congresul american au inceput o adevărată campanie impotriva vicepreşedintelui Dick Cheney, Â pentru a-l forţa pe acesta să deconspire acte şi decizii pe care le-a luat de-a lungul celor şase ani de mandat. De la ascultarea telefoanelor pănă la folosirea tehnicilor de tortură in inchisorile militare, figura unuia dintre cei mai influenţi vicepreşedinţi pe care i-a avut SUA este adusă in centrul dezbaterilor politice din Congres, scrie cotidianul britanic The Independent.

EURO. Felul in care arată bancnotele euro reflectă o imagine "rece" a Uniunii, relatează Bloomberg, recepţionat de Rompres. In loc să prezinte "imagini ale unor fiinţe vii, mai degrabă decăt ferestre şi porţi", după cum a sugerat Parlamentul European Băncii Centrale Europene, pe bancnote sunt redate epoci arhitectonice diferite din istoria Europei, de la stilul clasic, pe bancnotele de 5 euro, la stilul modern - pe cele de 500 de euro.

×
Subiecte în articol: externe