x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 7 iulie 2007

Info externe 7 iulie 2007

07 Iul 2007   •   00:00

MURDOCH A CUMPĂRAT WSJ. Mogulul media Rupert Murdoch, proprietarul News Corporation, a achiziţionat, după mai multe luni de negocieri, compania Dow Jones, care publică Wall Street Journal, pentru cinci miliarde de dolari, informează Mediafax. Dow Jones a finalizat negocierile cu Murdoch in legătură cu tranzacţia, incheierea oficială a contractului urmează insă să se facă săptămăna viitoare cu acceptul acţionarilor majoritari ai companiei, familia Bancroft.

Â

SOCRATES, LA SARKOZY. Premierul portughez Jose Socrates, a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene, şi-a confirmat participarea la festivităţile organizate cu ocazia zilei naţionale a Franţei, la 14 iulie. Socrates va fi insoţit de Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, Hans-Gert Poettering, preşedintele Parlamentului European şi Javier Solana, Inaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă. Aceştia vor incerca să-l convingă pe Sarkozy să-şi schimbe opinia in legătură cu integrarea Turciei in UE.

Â

CROAŢIA ACUZĂ. Croaţia acuză Slovenia, stat membru al UE, că impiedică negocierile sale de aderare, amestecănd diferendele dintre cele două state in procesul de aderare. "Incercările de amestecare a negocierilor cu problemele bilaterale nerezolvate, care nu fac in nici un fel parte din aceste negocieri, sunt inacceptabile pentru Croaţia", a declarat ministrul de Externe croat.

×
Subiecte în articol: externe