x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe - 8 iunie 2007

Info Externe - 8 iunie 2007

de Jurnalul National    |    08 Iun 2007   •   00:00
AMENINŢĂRI. Cosa Nostra in versiunea romănească ţine capul de ziar al cotidianului francez Le progres, care relatează că un magistrat din oraşul Lyon a fost pus sub protecţie specială după o perioadă in care au circulat zvonuri despre o ameninţare cu moartea din partea mafiei romăne, relatează Mediafax. Pe capul magistratului s-au pus "scoruri" de 100.000 de euro, pentru ca in final să se ajungă la dublul sumei, după ce acesta a deschis o anchetă intr-o afacere de proxenetism cu ramificaţii in Romănia.

DILEMĂ.
Şase grupuri pentru apărarea drepturilor omului au trimis o interpelare executivului american pentru a cere lămurirea situaţiei a 39 de persoane care ar fi intrat in custodia forţelor armate americane şi despre care nu se mai ştie nimic. Coaliţia organizaţiilor a declarat că a intentat un proces federal in cazul celor 39 de persoane dispărute.

PROTESTE. Aproximativ 1.000 de studenţi, provenind din universităţile din Zhengzhou, oraşul-capitală al provinciei Henan, in estul Chinei, au ieşit miercuri seară pe străzi, in semn de protest faţă de agresarea unei colege de către agenţii de ordine, relatează Mediafax. Studenţii au protestat impotriva corupţiei şi a abuzurilor practicate de unii oficiali. Protestele trimit cu găndul la manifestaţiile studenţeşti reprimate in sănge, din Piaţa Tiananmen, din 4 iunie 1989. Â

×
Subiecte în articol: externe