x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Insulele Tonga, Samoa şi Kiribati, primele care au trecut în anul 2017

Insulele Tonga, Samoa şi Kiribati, primele care au trecut în anul 2017

31 Dec 2016   •   12:45
Insulele Tonga, Samoa şi Kiribati, primele care au trecut în anul 2017

Insulele din Pacific Tonga, Samoa şi Kiribati sunt primele din lume care au trecut în noul an, informează sâmbătă BNO News. 

Potrivit EFE, noul an a fost întâmpinat cu focuri de artificii şi alte evenimente de cei circa 400.000 de locuitori ai acestor teritorii. 

Tonga este ultimul stat care s-a alăturat grupului de naţiuni care trec primele în noul an, schimbând fusul orar la 6 noiembrie. 

Pentru a şasea oară consecutiv locuitorii din Samoa s-au aflat printre primii din lume au trecut în noul an, după ce insula şi-a schimbat fusul orar în 2011 într-un efort de a stimula economia şi a dezvolta legăturile comerciale cu Australia şi Noua Zeelandă. 

Numai 15 minute mai târziu, sâmbătă, la ora 10.15 GMT, Insulele Chatham din Noua Zeelandă şi cei 600 de locuitori ai acestora au sărbătorit venirea lui 2017. La ora 11.00 GMT, Auckland va fi primul oraş din lume care va marca trecerea în noul an, alături de Fiji. La Auckland va avea loc un spectaculos foc de artificii la Sky Tower, o construcţie de 328 de metri înălţime emblematică pentru oraş. 

La ora 13.00 GMT vor avea loc festivităţile de celebrare a noului an în Australia, cu spectaculoase focuri de artificii pe faimosul Harbour Bridge sau la opera din Sydney.AGERPRES

×