x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire de gradul trei cu dosarele OZN

Întâlnire de gradul trei cu dosarele OZN

de Mihaela Matachita    |    18 Aug 2009   •   00:00

Ministerul britanic al Apărării a declasificat documente din "dosarele OZN" (obiecte zburătoare neidentificate), printre care se află şi descrieri de extratereştri cu cap în formă de lămâie sau de umbre luminoase deasupra unui cimitir.



Documentele de arhivă declasificate la Londra datează din perioada 1981-1996 şi indică mai ales faptul că numărul semnalărilor de OZN-uri a crescut simţitor după lansarea filmelor de science-fiction cu buget mare, cum au fost "Independence Day" sau serialul "Dosarele X", transmite AFP.

În perioada respectivă, au fost înregistrate aproape 800 de "întâlniri" cu extratereştri. Dintre acestea, relatarea care intrigă cel mai mult este aceea a doi băieţi care au afirmat că au vorbit cu un marţian. Acesta avea capul în formă de lămâie şi a apărut în faţa lor pe un câmp, la 4 mai 1995. "Vă vrem, veniţi cu noi", le-ar fi spus extraterestrul, potrivit unui raport al Poliţiei făcut pe baza declaraţiilor celor doi copii care arătau "agitaţi şi tulburaţi".

Referindu-se la OZN, "ei au declarat că obiectul era înalt cât patru case şi se afla la circa zece metri de ei", se arăta în continuare în raport. Documentul mai preciza că doi poliţişti, care au fost trimişi la faţa locului două zile mai târziu, au găsit doar un agricultor care plivea buruienile. Un alt incident s-a înregistrat la primele ore ale zilei de 15 iulie 1996, când un OZN a fost reperat oscilând deasupra cimitirului din Widnes, în nord-vestul Angliei, înainte de a trimite raze laser spre sol.

În total, numai în anul 1995 au fost declarate 117 cazuri de observare a unor OZN-uri. Dar în 1996, anul lansării filmului "Independence Day", totalul a "sărit" la 609. "Evident că este un fel de legătură între relatările din ziare, programele televizate, filmele cu extratereştri şi numărul observărilor de OZN-uri care sunt raportate", a comentat expertul în "farfurii zburătoare" David Clarke, citat de AFP. El a subliniat că, în afară de 1996, unul dintre anii cei mai productivi pentru OZN-uri este 1978, când a fost lansat filmul "Întâlnire de gradul trei".

×
Subiecte în articol: externe