x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire importantă în Orientul Mijlociu. Primul ambasador al Arabiei Saudite acceptat de palestinieni

Întâlnire importantă în Orientul Mijlociu. Primul ambasador al Arabiei Saudite acceptat de palestinieni

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   21:00
Întâlnire importantă în Orientul Mijlociu. Primul ambasador al Arabiei Saudite acceptat de palestinieni
Sursa foto: Hepta

Oficialii palestinieni au primit, sâmbătă, primul ambasador al Arabiei Saudite. Întâlnirea are loc în condițiile în care regatul din Golf analizează perspectiva stabilirii unor relații diplomatice oficiale cu Israelul.

În cadrul unei ceremonii desfășurate în Iordania, Majdi al-Khalidi, consilierul diplomatic al președintelui palestinian Mahmoud Abbas, a primit o copie a scrisorilor de acreditare ale ambasadorului Nayef Al-Sudairi, a anunțat agenția palestiniană de știri Wafa.

Întâlnirea este „un pas important care va contribui la consolidarea în continuare a relațiilor puternice care leagă cele două țări și cele două popoare", a declarat al-Khalidi, potrivit Wafa.

Analistul palestinian Talal Okal a declarat că numirea diplomatică reprezintă o jumătate de pas spre un birou oficial de reprezentare în Cisiordania.

Arabia Saudită a susținut cauza palestiniană și a evitat legăturile oficiale cu Israelul. Totuși, SUA încearcă să promoveze ceea ce ar putea fi un acord istoric pentru Orientul Mijlociu care ar include normalizarea relațiilor israeliano-saudite.

×
Subiecte în articol: Israel arabia saudita palestinieni