x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interviu incendiar. Prințul Harry și Meghan Markle, acuză familia regală britanică de rasism. „Nu au vrut ca el să fie prinț”

Interviu incendiar. Prințul Harry și Meghan Markle, acuză familia regală britanică de rasism. „Nu au vrut ca el să fie prinț”

08 Mar 2021   •   08:25
Interviu incendiar. Prințul Harry și Meghan Markle, acuză familia regală britanică de rasism. „Nu au vrut ca el să fie prinț”
Sursa foto: Hepta

Meghan, soția prințului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de faptul că a fost mințită și împinsă spre pragul sinuciderii, într-un interviu televizat care pare să zdruncine esența monarhiei, relatează Reuters.

Tânăra de 39 de ani, a cărei mamă este de culoare și tatăl este alb, a spus că a fost naivă înainte să se căsătorească, în 2018, dar că a ajuns să aibă tendințe suicidale după ce a cerut ajutor, dar nu a primit.

Ea a adăugat că fiului său Archie, acum în vârstă de un an, i s-a refuzat titlul de prinț, deoarece există îngrijorări în familia regală cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui.

„Nu au vrut ca el să fie prinț”, a spus Meghan într-un interviu cu Oprah Winfrey difuzat la CBS.

Ea a spus că au avut loc „discuții despre cât de întunecată ar putea fi pielea lui când se va naște”.

Meghan a refuzat să spună cine și-a exprimat astfel de îngrijorări, la fel ca Harry, care a spus că familia sa i-a tăiat finanțarea și că tatăl său, prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit și a refuzat să-i răspundă la telefon la un moment dat.

Palatul Buckingham nu a făcut încă comentarii publice asupra interviului, difuzat în primele ore ale dimineții de luni în Marea Britanie.

Meghan a spus că familia regală britanică este nepăsătoare și falsă și a acuzat-o pe Kate - soția fratelui soțului ei, prințul William - că a făcut-o să plângă înainte de nunta ei.

În timp ce familia, inclusiv prințul Charles, a fost ținta criticilor, nici Harry nici Meghan nu au atacat-o direct pe regina Elisabeta.

Totuși, Meghan a spus că a fost redusă la tăcere de familia regală - The Firm, Firma, porecla familie regale - pe care o conduce Elizabeth, și că solicitările ei de ajutor nu au fost auzite.

„Pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață. Și acesta a fost un gând constant foarte clar, real și înfricoșător. Și îmi amintesc cum el (Harry) m-a ocrotit”, a spus Meghan, ștergând lacrimile.

Anunțul lui Harry și Meghan din ianuarie 2020, că intenționează să renunțe la prerogativele lor regale, a adus familia în criză. Luna trecută, Palatul Buckingham a confirmat că despărțirea va fi permanentă, deoarece cuplul pare să-și creeze o viață independentă în Statele Unite.

Harry, în vârstă de 36 de ani, a spus că s-au retras de la îndatoririle regale din cauza lipsei de înțelegere și că este îngrijorat de istoria care se repetă - o referință la moartea mamei sale, preințesa Diana, din 1997.

„Mă simt cu adevărat dezamăgit”, a spus Harry despre tatăl său. „Familia mea mi-a tăiat efectiv finanțarea”.

„Am avut trei conversații cu bunica mea și două conversații cu tatăl meu înainte ca acesta să nu mai accepte apelurile mele. Și apoi a spus, poți să îmi scrii? "

Opozanții lor spun că cuplul își dorește strălucirea pozițiilor privilegiate, fără devotamentul pe care acestea îl necesită sau controlul pe care îl aduc.

Susținătorilor lor, tratamentul lor arată cum o instituție britanică învechită s-a confruntat cu o femeie modernă.

Au existat, de asemenea, acuzații de intimidare împotriva lui Meghan care au apărut pentru prima dată în ziarul The Times.

Palatul Buckingham a declarat că va investiga plângerile, adăugând că este „foarte îngrijorat”.

Ca răspuns la raport, o purtătoare de cuvânt a lui Meghan a spus că a fost „întristată de acest ultim atac asupra sa, în special din partea cuiva care a fost la rândul său ținta agresiunii”.

Meghan i-a spus lui Winfrey că oamenii din cadrul instituției regale nu numai că nu au reușit să o protejeze împotriva afirmațiilor răuvoitoare, ci au mințit pentru a-i proteja pe alții.

„Abia după ce ne-am căsătorit și totul a început să se înrăutățească, am ajuns să înțeleg că nu numai că nu eram protejată, ci că erau dispuși să mintă pentru a-i proteja pe ceilalți membri ai familiei”, a spus Meghan.

„Există familia și apoi oamenii care conduc instituția, sunt două lucruri separate și este important să poți compartimenta asta, deoarece regina, de exemplu, a fost întotdeauna minunată pentru mine.”

Meghan a negat o informațiile din ziare că ar fi făcut-o pe Kate, ducesa de Cambridge, să plângă înainte de nuntă și a spus că a fost un moment de cotitură în relațiile ei cu mass-media. Întrebată dacă a făcut-o pe Kate să plângă, Meghan a răspuns: „S-a întâmplat invers”.

Meghan a spus că nu și-a dat seama la ce se angajează când a intrat în monarhia britanică. „Spun că am intrat cu naivitate, pentru că nu am știut prea multe despre familia regală”, a spus Meghan.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Meghan Markle