x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întreținerea unui iaht confiscat de americani de la un rus costă aproape un milion de dolari pe lună

Întreținerea unui iaht confiscat de americani de la un rus costă aproape un milion de dolari pe lună

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   12:30
Întreținerea unui iaht confiscat de americani de la un rus costă aproape un milion de dolari pe lună

Guvernul SUA plătește aproape un milion de dolari pe lună pentru întreținerea unui iaht confiscat de la un oligarh rus. Departamentul de Justiție solicită permisiunea de a vinde nava. Iahtul este revendicat de un alt rus bogat care nu a fost inclus pe lista cu sancțiuni.

Iahtul Amadea, confiscat de SUA de la un oligarh rus, costă guvernul aproape un milion de dolari pe lună pentru întreținere, anunță CNBC care a consultat mai multe documente depuse în instanță.

Departamentul de Justiție solicită permisiunea de a vinde iahtul, pe care l-a confiscat în 2022, susținând că este deținut de miliardarul rus Suleiman Kerimov. Acesta se afla pe listă de sancțiuni stabilite de occidentali după declanșarea războiului din Ucraina.

Avocații lui Eduard Khudainatov, un fost director general al Rosneft care nu a fost sancționat, spun că el deține iahtul. Avocații au încercat să recupereze nava evaluată la aproximativ 230 de milioane de dolari. Iahtul se află în San Diego, California.

Potrivit documentelor, lunar se alocă 600.000 dolari drept costuri de funcționare după cum urmează: 360.000 dolari pentru echipaj, 75.000 dolari pentru combustibil și 165.000 dolari pentru întreținere, eliminarea deșeurilor, alimente și alte cheltuieli. De asemenea, mai sunt 144.000 dolari costuri lunare de asigurare și taxe speciale, dar și taxele de andocare, în valoare de 178.000 de dolari. Totalul cheltuielilor ajunge la 922.000 dolari, conform dosarelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: intretinere iaht confiscat rus