x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații în Coreea de Nord. Kim Jong Un dă vina pe mai mulți înalți oficiali

Inundații în Coreea de Nord. Kim Jong Un dă vina pe mai mulți înalți oficiali

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2023   •   13:30
Inundații în Coreea de Nord. Kim Jong Un dă vina pe mai mulți înalți oficiali

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat oficialii de rang înalt pentru reacția lor „iresponsabilă" în ceea ce privește pagubele provocate de inundații, spunând că au „stricat" economia națională, a relatat marți presa de stat, citată de Reuters.

Kim a inspectat luni o regiune de pe coasta de vest, după ce apa mării a distrus un dig, inundând peste 560 de hectare de teren, a anunțat agenția de știri KCNA.

Mustrând oficialii pentru neglijarea „foarte iresponsabilă" a îndatoririlor lor, Kim l-a remarcat pe Kim Tok Hun, premierul cabinetului, pentru că a inspectat locul distrus o dată sau de două ori „cu atitudinea unui spectator".

„Leneșii strică toată activitatea economică a statului prin modul iresponsabil de lucru” și lipsa de disciplină din partea oficialilor „este provocată în principal de atitudinea slabă de lucru și de punctul de vedere greșit al premierului cabinetului", a spus Kim.

Specialiștii internaționali cred că declarațiile lui Kim anunță o remaniere a Guvernului și arată îngrijorarea legată de o posibilă criză alimentară.

Coreea de Nord s-a confruntat cu mai multe crize alimentare în ultimele decenii, inclusiv foametea din anii 90. Acestea au fost provocate în special de dezastrele naturale. Totuși, experții au stabilit că închiderea granițelor în timpul pandemiei COVID-19 a înrăutățit situația economică a țării.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inundatii Kim Jong Un