x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații în nordul Indiei. Cel puțin 15 persoane au murit

Inundații în nordul Indiei. Cel puțin 15 persoane au murit

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   11:00
Inundații în nordul Indiei. Cel puțin 15 persoane au murit
Sursa foto: Hepta

Cel puțin 15 persoane au murit în statele din nordul Indiei, după ce ploile torențiale au provocat inundații de amploare

Cel puțin 15 persoane au murit în ultimele trei zile în nordul Indiei, potrivit BBC. În Himachal Pradesh, stat din Himalaya, alunecările de teren și inundațiile rapide au avariat case și elemente de infrastructură.

O situație asemănătoare s-a înregistrat în statul vecin Uttarakhand, unde nivelul apei din mai multe râuri a depășit pragul de pericol.

În Delhi, școlile au fost închise, deoarece mai multe cartiere din oraș au fost inundate în weekend. Numeroși locuitori au rămas blocați, deoarece apa s-a revărsat din canalizările înfundate.

Mai multe state din regiunea de nord-est a Indiei, inclusiv Assam și Nagaland, au fost și ele afectate de ploile torențiale. În Assam, mii de persoane au fost strămutate din cauza inundațiilor.

Între timp, Departamentul de Meteorologie al Indiei a avertizat că sunt așteptate și alte ploi torențiale în regiunile nordice ale țării.

India se confruntă în mod regulat cu inundații grave în timpul sezonului musonic, care se întinde din iunie până în septembrie. Totuși, experții spun că intensitatea ploilor a crescut în ultima vreme, de vină fiind schimbările climatice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii nordul indiei