x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţiile fac victime în Marea Britanie şi Brazilia

Inundaţiile fac victime în Marea Britanie şi Brazilia

21 Noi 2009   •   00:00
Inundaţiile fac victime în Marea Britanie şi Brazilia

Şapte oameni au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale în Brazilia. Cu inundaţii se confruntă şi Marea Britanie, unde echipele de salvare au găsit trupul unui poliţist în ruinele unui pod, care s-a prăbuşit din cauza torenţilor.



Ploile toreniţiale şi furtunile puternice au ucis şapte oameni în Brazilia, în ultimele trei zile, anunţă Antena3. Peste 16.000 de oameni au rămas fără locuinţe. Casele şi drumurile au fost distruse de rafalele de vânt ce au trecut de 130 de kilometri pe oră. Multe localităţi au rămas fără curent electric.

Autorităţile britanice au anunţat că au descoperit trupul unui poliţist dat dispărut în timpul inundaţiilor. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, dirija circulaţia pe un pod care s-a prăbuşit din cauza şuvoaielor torenţiale. Apele au inundat şi zeci de hectare din zona Cumbria şi sute de animale au rămas izolate.

Astfel de precipitaţii, potrivit autorităţilor, se întâlnesc doar o dată la o mie de ani. "În zona Seathgate, precipitaţiile au atins 314 milimetri pe metru pătrat în 24 de ore, şi reprezintă cea mai mare cantitate înregistrată vreodată", a declarat ministrul mediului, Hilary Benn.

Sute de britanici au fost salvaţi cu ajutorul bărcilor şi elicoperelor din mai multe zone ale Marii Britanii după ce au rămas blocaţi în propriile case. Sistemele de canalizare nu au mai făcut faţă ploilor torenţiale. Pe străzi nu se mai poate circula decât cu bărcile iar peste 1.000 de locuinţe au rămas fără curent electric. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe