x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inventivitate - Politie pe puncte

Inventivitate - Politie pe puncte

14 Apr 2005   •   00:00


Activitatea politistilor din brigazile rutiere din Thames Valley (Marea Britanie) este evaluata conform unui sistem de puncte recent instituit, puncte acordate ofiterilor in functie de rezultatele muncii lor, relateaza The Daily Telegraph.

Cei 120 de agenti rutieri ai politiei din Thames Valley au primit carnetele in care exista un tabel cu un punctaj, acordat in functie de natura contravenientilor depistati. Sarcina politistilor este de a realiza 200 de puncte lunar.

Sistemul de punctare a fost criticat, din cauza "egalizarii" dintre infractiuni minore (sofatul fara centura de siguranta) si delicte mai grave (arestarea unei persoane violente, ambele cotate cu cate cinci puncte). Criticii afirma ca, in felul acesta, activitatea politistilor risca sa fie canalizata spre sanctionarea unor chestiuni de rutina, in loc ca agentilor sa le fie stimulata vigilenta. Comandantul Politiei Rutiere afirma insa ca sistemul de puncte ii obliga pe ofiteri sa-si stabileasca prioritati in activitatea lor.

PUNCTAJ
  • 50 de puncte pentru politistul care "isi asuma rolul de coordonator dupa producerea unui accident cu victime".
  • 10 puncte pentru oprirea unei persoane aflate la volan sub influenta bauturilor alcoolice.
  • 5 puncte pentru oprirea unui sofer care conduce fara centura de siguranta.
  • 5 puncte pentru cei prinsi ca fac exces de viteza.
  • 2 puncte sunt acordate in cazul depistarii unui imigrant ilegal, a unui hot, a unei persoane care incalca eliberarea conditionata.
  • ×
    Subiecte în articol: externe puncte