x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Investigații la sânge în Bulgaria

Investigații la sânge în Bulgaria

30 Ian 2018   •   13:30
Investigații la sânge în Bulgaria

Procurorii bulgari au anunţat, luni, că îi vor investiga pe deţinătorii de case şi maşini de lux, pentru a demonstra Uniunii Europene că autorităţile de la Sofia vor să combată corupţia, transmite Reuters.

Procurorul şef, Sotir Tsatsarov, a ordonat o investigaţie la nivel naţional asupra modului în care şi-au dobândit averea cetăţenii bulgari care în 2015 şi 2016 au achiziţionat case şi automobile în valoare de peste 500.000 de leva (225.068 lire sterline). Potrivit procurorilor, peste 350 de cetăţeni bulgari au cumpărat proprietăţi imobiliare în valoare de peste 500.000 de leva în 2015 şi 2016, într-o ţară unde salariul mediu lunar este de aproximativ 1.000 de leva. De asemenea, 450 de persoane din Bulgaria conduc în prezent automobile de lux precum Maybach, Bentley, Ferrari, Rolls Royce sau Lamborghini. Veniturile acestor persoane vor fi analizate pentru a stabili fondurile disponibile pentru achiziţionarea unor astfel de vehicule. În cazul în care au fost declarate contracte de împrumut, va fi analizată sursa acestor credite. Bulgaria, ţară care a aderat la Uniunea Europeană în 2007, deţine în prezent preşedinţia rotativă a blocului comunitar şi este presată de Bruxelles să ia măsuri pentru a combate crima organizată şi a asigura domnia statului de drept.

 

Lipsa de rezultate în combaterea corupţiei a descurajat investiţiile străine şi este unul din motivele pentru care Bulgaria nu a putut adera la spaţiul Schengen.

×