x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iohannis: Chestiunea Schengen nu este rezolvată; suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv

Iohannis: Chestiunea Schengen nu este rezolvată; suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv

16 Sep 2016   •   21:30
Iohannis: Chestiunea Schengen nu este rezolvată; suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv

Chestiunea aderării României la spaţiul Schengen nu este rezolvată, dar are o evoluţie cu trend pozitiv, a afirmat vineri preşedintele Klaus Iohannis după reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava.

"Schengen nu a fost o temă în plen, dar a fost în discuţiile informale pe care le-am avut în marginea Consiliului şi au fost discuţii foarte bune. Chestiunea Schengen nu este rezolvată, dar suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv", a declarat şeful statului.

Potrivit lui Iohannis, există îngrijorări din partea cetăţenilor şi a unor politicieni europeni că nu se va reuşi controlarea migraţiei, în timp ce alţii sunt preocupaţi că mai este de lucru pentru securizarea frontierelor, deşi, a spus preşedintele, România nu a avut sincope în apărarea graniţelor.

"Mulţi politicieni sunt speriaţi de criza prin care trecem, unii sunt de-a dreptul speriaţi de faptul că nu reuşim să controlăm foarte bine migraţia, alţii sunt foarte preocupaţi că, în continuare, mai avem mult de lucru până să securizăm frontierele externe şi aici, sigur, România face o excepţie notabilă şi pozitivă. La noi nu a apărut nicio sincopă în apărarea frontierelor externe şi acesta va fi, cu siguranţă, un argument favorabil pentru noi când intrăm pe discuţia de Schengen", a declarat Iohannis.

El a adăugat că în unele ţări europene în 2017 au loc alegeri, iar lumea este îngrijorată de ascensiunea partidelor extremiste, populiste, eurosceptice.

"Sunt chestiuni foarte complexe care mai trebuie negociate", a spus Klaus Iohannis. Mai mult, şeful statului a afirmat că detaliile negocierilor trebuie să fie dezvăluite publicului doar la finalul acestui proces.

"Aceste lucruri nu cred că putem să le discutăm acum, în spaţiul public. Sunt necesare, cred, armonizări, sunt necesare discuţii şi cred că este bine ca acest proces să se desfăşoare direct între parteneri şi doar la final să facem declaraţii", a adăugat Klaus Iohannis.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: schengen iohannis klaus iohannis bratislava