x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iordania lansează exercițiul militar „Eager Lion”

Iordania lansează exercițiul militar „Eager Lion”

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   09:45
Iordania lansează exercițiul militar „Eager Lion”
Sursa foto: Hepta

Armata iordaniană a anunțat duminică lansarea exercițiului militar „Eager Lion”, la care sunt reprezentate forțe terestre, navale și aeriene din 33 de țări, printre care Statele Unite, Franța și Marea Britanie, scrie publicația Arham online.

Exercițiile, care se vor încheia pe 23 mai, includ antrenamente antiteroriste și de apărare aeriană, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Mustafa al-Hiyari, într-o conferință de presă.

El a precizat că „Eager Lion” este menit să ajute la combaterea „organizațiilor teroriste” și să răspundă la „proliferarea dronelor și a armelor biologice, chimice și nucleare de distrugere în masă”, precum și la dezastre majore.

Participă forțe din „10 țări arabe și 22 de țări străine, pe lângă Iordania”, a precizat Hiyari, cu scopul de „a face față amenințărilor emergente și transfrontaliere ale acestei epoci”.

Exercițiul, „cel mai mare” de la prima ediție „Eager Lion” din 2011, potrivit lui Hiyari, are loc într-un moment de creștere a tensiunilor regionale, în contextul în care războiul israelian face ravagii în Fâșia Gaza.

Dar purtătorul de cuvânt a declarat că „aceste exerciții nu au nimic de-a face cu evoluțiile regionale”.

El nu a precizat numărul de trupe participante.

Printre țările participante se numără Polonia, Norvegia, România, Japonia și Australia, alături de mai multe state arabe, potrivit AFP.

La precedentul exercițiu „Eager Lion”, din septembrie 2022, au participat aproximativ 2.200 de soldați iordanieni, 1.700 din Statele Unite și un total de alți 400 din alte 27 de țări.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Eager Lion iordania exercitiu militar