x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipoteza deturnării luată în calcul în cazul dispariţiei avionului Malaysian Airlines

Ipoteza deturnării luată în calcul în cazul dispariţiei avionului Malaysian Airlines

10 Mar 2014   •   09:14
Ipoteza deturnării luată în calcul în cazul dispariţiei avionului Malaysian Airlines
UPDATE 11:36 - Mai multe nave se îndreptau luni spre zona în care a fost reperat un obiect care ar putea fi o plută de salvare, după recenta dispariţie a avionului de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, au anunţat autorităţile malayeziene, potrivit AFP.

"Tocmai am primit o informaţie potrivit căreia un avion a observat ceva asemănător unei plute de salvare răsturnate", a declarat şeful aviaţiei civile malayeziene, Azharuddin Abdul Rahman. Acesta a precizat că se trimit "nave în zonă pentru a verifica obiectul, elementele".

---------------------------------------------

O deturnare nu poate fi exclusă şi toate posibilităţile sunt studiate în cadrul anchetei privind dispariţia, sâmbătă, a avionului Boeing-777 aparţinând companiei Malaysian Airlines, cu 239 de pasageri la bord, în timp ce se afla în spaţiul aerian al Vietnamului, a declarat luni pentru Reuters şeful echipei de anchetatori malayezieni care cercetează cazul.

El a precizat că autorităţile vietnameze nu au confirmat descoperirea unor fragmente ale epavei aeronavei.

Căutările fragmentelor epavei avionului au continuat toată noaptea de duminică spre luni, dar fără niciun rezultat, declarase anterior pentru Associate Press, citată de Ria Novosti, responsabilul pentru activităţile de coordonare al Serviciilor de căutare şi salvare din Vietnam, Doan Huu Gia.

Potrivit acestuia, partea vietnameză a mobilizat în căutarea epavei avionului şi a posibililor supravieţuitori patru avioane şi şapte nave.

La rândul lor, serviciile americane implicate în operaţiunea de căutare a aparatului în Marea Chinei de Sud au negat informaţiile potrivit cărora fragmentele descoperite duminică ar aparţine aeronavei dispărute fără urmă. Nici marina americană nu a putut confirma această informaţie.

Un oficial al Ambasadei SUA în Vietnam, Jacky Ly Thang, a declarat că echipele de salvare americane au efectuat o analiză a unui obiect descoperit în Marea Chinei de Sud, despre care se spunea că ar putea fi un fragment din epava avionului dispărut, şi că au ajuns la concluzia că acesta nu are nicio legătură cu Boeing-ul companiei malayeziene.

După cum a relatat presa vietnameză, duminică, autorităţile din Singapore au informat că au găsit la 100 km de insula Tho Chu un "obiect suspect", care ar putea fi un fragment din avionul dispărut. Conform uneia dintre versiuni, aeronava s-ar fi prăbuşit la 250 km de insula amintită.

Avionul ce efectua zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur - Beijing, cu 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului la bord, a dispărut de pe radare sâmbătă, în jurul orei locale 02.40, la aproximativ o oră de la decolare, în timp ce se afla în spaţiul aerian vietnamez, la o altitudine de 10.670 de metri.

×
Subiecte în articol: malaysia airlines deturnare