x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipoteză nouă în cazul OZN-ului din Marea Baltică. Ce a descoperit sonarul oamenilor de ştiinţă suedezi (VIDEO)

Ipoteză nouă în cazul OZN-ului din Marea Baltică. Ce a descoperit sonarul oamenilor de ştiinţă suedezi (VIDEO)

13 Iul 2012   •   11:40
Ipoteză nouă în cazul OZN-ului din Marea Baltică. Ce a descoperit sonarul oamenilor de ştiinţă suedezi (VIDEO)

Scafandrii suedezi care exploreaza in Marea Baltica sustin ca misteriosul obiect "ce are forma unui OZN" ar putea fi, de fapt, o arma a nazistilor care dateaza din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scrie Daily Mail.

Scanarile sonarului au aratat ca obiectul neidentificat are o inaltime cuprinsa intre 3 si 4 metri, este curbat pe margini, semanand cu o ciuperca. Are un diametru de 60 de metri si prezinta o gaura ovala deasupra, care duce in interior. Acea gaura este inconjurata de o formatiune stancoasa pe care savantii nu pot sa si-o explice. Rocile sunt acoperite cu o substanta care seamana cu cenusa, detaliu i-a uluit pe experti.

Se pare ca ar fi vorba de o arma anti-submarine, care ar fi fost menita sa dea peste cap radarele acestora, pentru a determina izbirea lor de stanci. Asa s-ar explica declaratiile de ce echipamentele electrice ale scafandrilor au incetat sa functioneze cand s-au apropiat la mai putin de 200 de metri de misterioasa structura.

O astfel de arma ar fi functionat prin distorsionarea undelor radar ale submarinelor inamice, au explicat membrii echipei de scufundari Ocean X.

Exploratorul Stefan Hogeborn, care studiaza imaginile trimise de echipa de scafandri, a declarat: "Aceasta arma ar putea fi o varianta plauzibila a ceea ce poate fi acel obiect. Mai ales ca dispozitivul se afla dedesubtul unei rute de navigare".

Misteriosul obiect a fost localizat cu un sonar in iunie 2011. Obiectul are forma unui cilindru cu un diametru de 60 de metri si o "coada" lunga de 400 de metri.

Vestea acestei descoperiri a facut inconjurul lumii acum un an, subiectul captivand in egala masura oamenii de stiinta, dar si presa. Multi au speculat ca ar fi vorba despre un obiect zburator neidentificat, care s-a prabusit in mare.

×