x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irak: Nouă persoane ucise în atentate cu maşină-capcană

Irak: Nouă persoane ucise în atentate cu maşină-capcană

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   22:32
Irak: Nouă persoane ucise în atentate cu maşină-capcană

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă într-o serie de atentate cu maşină-capcană comise împotriva unor cartiere comerciale din Bagdad, au făcut cunoscut responsabili din cadrul serviciilor de securitate şi medicale, potrivit AFP.

Cele cinci explozii s-au soldat, de asemenea, cu zeci de răniţi, cu mai puţin de două luni înainte de alegerile legislative, programate pentru 30 aprilie.

Maşinile-capcană au lovit pieţe şi centre comerciale din Sadr City, Amel, Amin, Shula şi Qahira, provocând moartea a nouă persoane şi peste 30 de răniţi, conform surselor amintite care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului.

Pe de altă parte, o femeie şi fiul acesteia au fost împuşcaţi la Baqubah, la circa 60 de kilometri nord de capitală, iar la Tikrit, 160 de kilometri nord de Bagdad, o maşină-capcană a explodat în vecinătatea casei unui colonel, rănind 15 persoane.

În ultimul an, Irakul se confruntă cu o recrudescenţă a violenţelor care au atins un nivel comparabil cu cel din 2008, alimentate în special de resentimentele minorităţii sunnite în faţa unui guvern dominat de şiiţi, precum şi de conflictul din Siria vecină.

Experţi şi diplomaţi străini au lansat apeluri la dialog între sunniţi şi guvern, însă apropierea alegerilor legislative îi favorizează pe reprezentanţii radicali ai clasei politice.

De la începutul lui 2014, peste 1.900 de persoane au fost ucise, dintre care 230 în martie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP cu ajutorul surselor medicale şi al serviciilor de securitate. 

×
Subiecte în articol: explozie irak atentat irak masina capcana