x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Ambasada Marii Britanii atacată cu cocteiluri Molotov, Londra cere cetăţenilor săi să nu îşi părăsească domiciliile

Iran: Ambasada Marii Britanii atacată cu cocteiluri Molotov, Londra cere cetăţenilor săi să nu îşi părăsească domiciliile

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2011   •   15:06

Sute de manifestanti au atacat marti Ambasada Marii Britanii din Teheran, folosind chiar si cocteiluri Molotov si provocand un incendiu intr-un corp de cladire aflat in interiorul incintei diplomatice, relateaza presa iraniana, descriind imagini difuzate de postul public de televiziune, potrivit Ria Novosti.

Totodata, Londra le-a cerut cetatenilor sai aflati in Iran sa ramana la domiciliu si sa incerce sa nu agite spiritele, dupa atacarea ambasadei de catre manifestantii care, potrivit autoritatilor iraniene, ar fi studenti de la mai multe universitati din Capitala, relateaza France Presse. Oficiali britanici de rang inalt au discutat cu insarcinatul cu afaceri iranian de la Londra pentru a cere insistent autoritatilor iraniene sa actioneze cel mai rapid posibil pentru a prelua controlul situatiei si pentru a proteja sediul reprezentantei diplomatice, a precizat Foreign Office intr-un comunicat oficial.

Manifestantii au mai atacat si o a doua resedinta diplomatica, fostul sediu al ambasadei britanice, Gholhak Garden, din nordul Capitalei. Circa 200 de studenti au patruns in acest sediu, "confiscand documente confidentiale si de spionaj', precizeaza agentia Irna.

×