x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a oferit dovada capturării celui mai sofisticat avion american fără pilot (VIDEO)

Iranul a oferit dovada capturării celui mai sofisticat avion american fără pilot (VIDEO)

de Ionuţ Socaciu    |    08 Dec 2011   •   17:08
Iranul a oferit dovada capturării celui mai sofisticat avion american fără pilot (VIDEO)

Televiziunea iraniana a prezentat joi primele imagini cu drona americana supersofisticata prabusita saptamana trecuta in apropierea granitei cu Afganistanul.

In imagini pot fi observati doi oficiali militari iranieni care inspecteaza avionul fara pilot, cunoscut sub numele Sentinel, aflat intr-un urias hangar, si care, aparent, nu ar fi suferit avarii semnificative.

Este prima pierdere de acest gen suferita de SUA, care si-au exprimat deja ingrijorarea referitor la faptul ca tehnologia supersofisticata de pe Sentinel ar putea servi intereselor militare iranine.

Tot joi, ministrul iranian de Externe a fost la Ambasada Elvetiei la Teheran, cea care serveste si intereselor americane in Iran, in conditiile in care SUA nu au reprezentare diplomatica in aceasta tara, conform BBC. Potrivit presei de la Teheran, oficialul a "protestat cu putere fata de invazia unui avion care a patruns in spatiul aerian iranian" si a cerut explicatii imediate si compensatii din partea Washingtonului.

In timp ce NATO a anuntat ca a "pierdut controlul" asupra dronei, presa iraniana citeaza oficiali militari locali, conform carora Sentinel ar fi fost doborat de fortele aeriene de la Teheran.

Pe de alta parte, New York Times scrie in editia electronica de joi ca drona prabusita facea parte din programul de supraveghere al facilitatilor iraniene suspectate ca ar contribui la programul nuclear al tarii.

×
Subiecte în articol: iran prabusire drona