x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a prezentat un nou model de dronă despre care susţine că poate ataca ţinte "dincolo de frontiere"

Iranul a prezentat un nou model de dronă despre care susţine că poate ataca ţinte "dincolo de frontiere"

01 Sep 2019   •   21:00
Iranul a prezentat un nou model de dronă despre care susţine că poate ataca ţinte "dincolo de frontiere"
Sursa foto: pixabay.com

Iranul a dezvăluit duminică o dronă cu reacţie, despre care spune că poate ataca ţinte dincolo de frontierele ţării, relatează AFP.

Denumită 'Kian', drona a fost concepută, produsă şi testată de experţi ai forţelor aeriene în doar un an, a dat asigurări şeful forţelor de apărare ale armatei aerului, generalul Alireza Sabahi-Fard, citat de agenţia oficială iraniană Irna.

Drona a fost concepută în două modele capabile să desfăşoare "misiuni de supraveghere şi recunoaştere şi zboruri cu misiuni precise", a declarat el la dezvăluirea aparatului, care este în alb şi portocaliu.

Drona poate zbura "peste 1.000 de kilometri şi îşi poate găsi ţinta cu precizie", fiind "capabilă să vizeze ţinte dincolo de frontierele ţării şi să asigure apărarea aeriană în teritoriile inamice", a adăugat el.

Conform posturilor de televiziune iraniene, drona poate fi încărcată cu mai multe tipuri de muniţie şi se poate ridica la o altitudine de 5.000 de metri.

Anunţul survine în contextul în care tensiunile dintre Teheran şi Washington au fost amplificate de retragerea unilaterală a SUA din acordul internaţional în problema nucleare iraniană şi de reintroducerea unor sancţiuni americane dure care asfixiază economia Iranului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: drone acord nuclear