x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul, în haine de sărbătoare

Iranul, în haine de sărbătoare

11 Feb 2010   •   00:00
Iranul, în haine de sărbătoare
Sursa foto: /PRESS TV

Zeci de mii de iranieni s-au adunat în Piaţa Azadi din Teheran pentru a marca a 31-a aniversare a Revoluţiei islamice. Cordoane impresionante de poliţie au fost detaşate la faţa locului pentru a ţine sub supraveghere mulţimea care poartă pancarde pe care scrie „Moarte Israelului” şi „Moarte Americii”, transmite corespondentul publicaţiei franceze Le Figaro.



Autorităţile de la Teheran au interzis presei străine să ia parte, din stradă, la manifestări, precum şi Opoziţiei să-şi strângă simpatizanţii.

Jurnaliştii sunt ţinuţi într-o tribună din Piaţa Azadi pentru a asculta discursul lui Mahmud Ahmadinejad, iar mai mulţi reprezentanţi ai Opoziţiei au anunţat că „mii şi mii de partizani ai Mişcării verzi (culoarea Opoziţiei) se află acum în stradă” pentru a protesta faţă de realegerea controversată, în fruntea ţării, a lui Ahmadinejad de anul trecut. Preşedintele a declarat, în repetate rânduri, că populaţia iraniană va ţine piept duşmanilor atât din ţară, cât şi din afara graniţelor. La începutul lui februarie, ayatollahul Khamanei, liderul suprem spiritual al Iranului, a declarat că ţara sa pregăteşte o surpriză nu tocmai plăcută - „o lovitură de pumn” împotriva aroganţei occidentale. (A.A.)

×
Subiecte în articol: externe