x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul interzice pelerinajul la Mecca

Iranul interzice pelerinajul la Mecca

06 Aug 2009   •   00:00

Guvernul iranian a decis interzicerea pelerinajului la Mecca cu ocazia Ramadanului /luna postului musuman/, în perioada 22 august-19 septembrie, din cauza riscului extinderii gripei porcine în rândul pelerinilor, a anunţat ministrul sănătăţii Mohammad Bagher Lankarani, citat de Isna.



"Astăzi (miercuri), Comitetul naţional pentru prevenirea virusului A/H1N1/ a decis ca ultimul pelerin iranian să părăsească Arabia Saudită înaintea începerii Ramadanului, deci nu vom avea pelerini la Mecca în timpul lunii" de post musulman, a indicat ministrul iranian. Potrivit sursei, autorităţile au descoperit peste 145 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1/, în majoritate în rândul pelerinilor care au revenit de la Mecca /primul loc sfânt al Islamului, urmat de Medina şi de moscheea Al-Aqsa/.

Gripa porcină se extinde în Iran, unde, deocamdată, nu s-a înregistrat niciun caz mortal, a precizat Mohammad Bagher Lankarani. Sute de mii de iranieni participă anual la Hagialâc (marele pelerinaj), care în cursul acestui an începe la 19 noiembrie. Micul pelerinaj, Omra, poate fi efectuat în orice perioadă a anului, notează AFP.

×
Subiecte în articol: diaspora