x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul cere candidatului său la Eurovision să schimbe versurile controversate ale melodiei lui

Israelul cere candidatului său la Eurovision să schimbe versurile controversate ale melodiei lui

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2024   •   10:45
Israelul cere candidatului său la Eurovision să schimbe versurile controversate ale melodiei lui

Israelul a fost de acord să revizuiască versurile potențialului său candidat la Eurovision, după ce versurile care păreau să facă referire la atacul Hamas din 7 octombrie au fost contestate, scrie The Guardian.

În cadrul concursului, care va avea loc între 7 și 11 mai în orașul suedez Malmö, concurenții care se consideră că au încălcat regulile privind neutralitatea politică pot fi descalificați. Postul național de radio și televiziune din Israel este însărcinat să aleagă candidatul țării.

Principala propunere israeliană este October Rain, o baladă cântată de artistul solo Eden Golan.

Potrivit versurilor care au fost dezvăluite presei și confirmate ulterior de Kan, melodia include versuri precum „Nu mai este aer de respirat” și „Toți erau copii buni, fiecare dintre ei” - aluzii aparente la oamenii care s-au ascuns în adăposturi în timp ce atacatorii Hamas au ucis și răpit oameni la un festival de muzică în aer liber și în alte locuri, ceea ce a declanșat războiul din Gaza.
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, care organizează Eurovision, a declarat anterior că se află în proces de examinare a versurilor.

Radiodifuzorul israelian a declarat că a fost de acord să facă aceste modificări în urma unei cereri din partea președintelui țării, Isaac Herzog.

„Președintele a subliniat că, în special în acest moment, când cei care ne urăsc caută să dea la o parte și să boicoteze statul Israel de pe toate scenele, Israelul trebuie să își facă auzită vocea cu mândrie și capul sus și să își ridice steagul în fiecare forum mondial, mai ales în acest an”, a transmis radiodifuzorul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eurovision Israel