x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel își extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

Israel își extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2024   •   15:00
Israel își extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah
Sursa foto: Hepta

Israel a intensificat bombardamentele asupra Libanului, vizând atât ținte în bastioanele Hezbollah, cât și în alte regiuni, în contextul unor ciocniri la graniță, informează AFP.

Israel a extins atacurile aeriene asupra Libanului, lovind ținte în orașe precum Nabatiyeh și Kfar Tibnit, unde un bombardament a distrus o moschee veche de 100 de ani. În urma acestor raiduri, Ministerul Sănătății din Liban a anunțat 15 victime în trei sate.

Armata israeliană a declarat că operațiunile sale vizează lansatoarele de rachete Hezbollah și infrastructura militară, susținând că a eliminat „zeci de teroriști” în confruntările de la graniță. În acest context, Hezbollah a confirmat ciocniri cu trupele israeliene și a lansat rachete asupra soldaților israelieni din apropierea localității Maroun al-Ras.

Purtătorul de cuvânt al forțelor de menținere a păcii ale ONU în Liban a avertizat că escaladarea conflictului ar putea duce la o criză regională gravă. În urma atacurilor, peste 1.200 de oameni au murit în Liban, iar aproximativ un milion au fost mutați. Premierul libanez Najib Mikati a anunțat că guvernul său va cere Consiliului de Securitate al ONU să adopte o rezoluție pentru un armistițiu complet și imediat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel liban hezbollah