x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană a făcut primele raiduri terestre în Gaza. Netanyahu: Acesta este doar începutul

Armata israeliană a făcut primele raiduri terestre în Gaza. Netanyahu: Acesta este doar începutul

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   22:18
Armata israeliană a făcut primele raiduri terestre în Gaza. Netanyahu: Acesta este doar începutul
Sursa foto: Hepta

Israelul a anunțat vineri că infanteria și tancurile au efectuat raiduri în interiorul Fâșiei Gaza, acesta fiind primul anunț privind trecerea de la războiul aerian la operațiuni terestre pentru a elimina luptătorii Hamas, transmite Reuters.

Vom ieși din acest război mai puternici ca niciodată, a spus vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu. Acesta este doar începutul, a declarat el, referindu-se la contraofensiva în Gaza.

În declarațiile televizate de vineri, Netanyahu a susținut că Israelul își lovește inamicii „cu o forță fără precedent”.

„Aș dori să subliniez: acesta este doar începutul. Dușmanii noștri abia au început să plătească prețul. Nu voi detalia acum ceea ce urmează să se întâmple, dar aș vrea să vă spun că acesta este doar începutul”, a precizat el, potrivit The Guardian.

El a mai spus că a vorbit cu Joe Biden și cu alți lideri mondiali și că a obținut un sprijin internațional „extraordinar” pentru Israel.

„Vom eradica Hamas și vom aduce victoria. Va dura ceva timp, dar vom ieși din acest război mai puternici ca niciodată”, a dăugat premierul israelian.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că trupe susținute de tancuri au organizat raiduri pentru a ataca echipele palestiniene de lansatori de rachete și pentru a căuta informații despre locația ostaticilor luați de Hamas.

Câteva mii de locuitori puteau fi văzuți vineri pe drumurile care se îndreptau spre ieșirea din partea de nord a Fâșiei Gaza, dar era imposibil de stabilit numărul lor. Mulți alții au spus că nu vor pleca.

ONU a spus că apelul Israelului de a cere civililor din Gaza să plece este imposibil de îndeplinit „fără consecințe umanitare devastatoare”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gaza raiduri terestre hamas