x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu respinge "presiunile" lui Biden şi le cere miniştrilor să evite comentariile

Netanyahu respinge "presiunile" lui Biden şi le cere miniştrilor să evite comentariile

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   19:15
Netanyahu respinge "presiunile" lui Biden şi le cere miniştrilor să evite comentariile

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, le-a cerut membrilor Guvernului să evite comentariile publice referitoare la afirmaţiile preşedintelui SUA, Joseph Biden, care a exprimat preocupări privind situaţia politică din Israel.

Preşedintele Biden a anunţat marţi seară că nu intenţionează să îl invite la Washington pe Benjamin Netanyahu "în viitorul apropiat". Biden a exprimat preocupări privind criza politică din Israel. Premierul Netanyahu a fost nevoit, pe fondul protestelor masive, să amâne aprobarea unui proiect de reformare a sistemului judiciar, considerat de opoziţie ca fiind o limitare a independenţei justiţiei.

"La fel ca mulţi alţi susţinători puternici ai Israelului, sunt foarte preocupat. (...) Sper că premierul va acţiona astfel încât să obţină o soluţie de compromis", a afirmat Biden, citat de postul de televiziune CNN.

"Israelul este un stat suveran care ia deciziile proprii în funcţie de voinţa cetăţenilor, nu în funcţie de presiuni din străinătate, nici măcar din partea celor mai buni prieteni", a reacţionat Benjamin Netanyahu, citat de agenţia Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu sua