x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Supravieţuitoare ale Holocaustului, într-un concurs de frumuseţe desfăşurat la Haifa

Israel: Supravieţuitoare ale Holocaustului, într-un concurs de frumuseţe desfăşurat la Haifa

31 Oct 2016   •   23:55
Israel: Supravieţuitoare ale Holocaustului, într-un concurs de frumuseţe desfăşurat la Haifa

Paisprezece femei au participat în acest an la a patra ediţie a unui concurs de frumuseţe destinat supravieţuitoarelor Holocaustului, relatează Reuters. 

Evenimentul, organizat în semn de omagiu pentru cele care au asistat în tinereţe la ororile celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a desfăşurat duminică, în oraşul Haifa, din nordul Israelului, iar iniţiativa i-a aparţinut grupului Helping Hand. 

Printre participantele care au defilat pe scenă în acest an, pe melodii ca "Pretty Woman", s-au numărat Malka Gorka, de 73 de ani, originară din Germania, care a venit în Israel în 1948, alături de părinţi, sau Carmela Ben Yehuda, de 89 de ani, din Ungaria, care a sosit în Palestina aflată sub dominaţie britanică în 1945, după ce a supravieţuit lagărului morţii de la Auschwitz. 

Într-un final, juriul a desemnat-o câştigătoare pe Anna Grinis, de origine rusă, în vârstă de 75 de ani, care avea doar două zile atunci când a început războiul. 

"Atunci când mama mea era în viaţă, îmi povestea mereu despre această perioadă, când am fugit din Moscova... unde nu era nimic de mâncat", a povestit ea. "Abia am supravieţuit", a adăugat Anna. 

Unii comentatori şi supravieţuitori ai Holocaustului au criticat însă concursul, considerându-l o modalitate superficială de a aminti de greutăţile femeilor care s-au confruntat în tinereţe cu această perioadă, în care şase milioane de evrei au fost ucişi de nazişti. 

În replică, participantele şi juriul au susţinut că evenimentul este mai degrabă o manifestare a recunoaşterii şi a respectului decât un concurs de frumuseţe.AGERPRES

×