x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul cere ajutor României pentru stingerea incendiului de lângă Haifa

Israelul cere ajutor României pentru stingerea incendiului de lângă Haifa

03 Dec 2010   •   11:31
Israelul cere ajutor României pentru stingerea incendiului de lângă Haifa
Sursa foto: /AFP
VIDEO - Israelul a cerut ajutor străin pentru stingerea celui mai mare incendiu cu care s-a confruntat vreodată. Premierul Netanyahu a trimis un apel către România, Grecia, Cipru, Italia şi Rusia să trimită avioane echipate corespunzător şi pe care flotila israeliană nu le deţine.

Grecia va trimite patru avioane speciale, Ciprul va trimite un elicopter şi un avion, Rusia, două avioane şi un elicopter, Egipt, două elicoptere, Azerbaidjanul, două elicoptere, Spania, două avioane, Croaţia, un avion, Franţa, două avioane, Marea Britanie, trei elicoptere şi Turcia, două avioane. Potrivit AnimaNews, citată de Agerpres, România va trimite un elicopter.

Autorităţile israeliene au anunţat decesul a 41 de persoane, din care 36 gardieni de închisoare, în incendiul de pădure izbucnit joi, cel mai grav din istoria Israelului, iar flăcările continuau să facă ravagii vineri în apropiere de portul Haifa, informează AFP, citată de antena3.ro.
  
Incendiul, a cărui origine este încă necunoscută, nu a fost nici până în prezent controlat, vântul înteţind flăcările care se extind pe terenul împădurit.
  
"Până în prezent au fost înregistraţi 41 de morţi, din care 36 de gardieni de închisoare", au anunţat serviciile medicale.
  
Gardienii decedaţi, din care numeroşi aparţin comunităţii arabe druze, se aflau la bordul unui autobuz suprins de flăcări, afirmă poliţia.
  
Poliţia nu a putut furniza un bilanţ definitiv, deoarece doar 11 cadavre au fost identficate, mai multe persoane sunt date dispărute şi căutările continuă pe teren pentru a descoperi alte posibile victime, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.
  
17 persoane au fost spitalizate, dintre care două se află într-o stare gravă şi una, comisarul de poliţie din Haifa, este într-o stare critică, potrivit lui Rosenfeld.
  
Ministrul pentru Securitate Internă, Yitzhak Aharonovitch, a dat asigurări că "nimeni nu se mai află în prezent în pericol, având în vedere măsurile de precauţie luate". El a menţionat o posibilă îmbunătăţire a situaţiei. "Văzută de sus, situaţia este mult mai bună decât de la sol", a adăugat el.

×