x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul, în panică din cauza cutremurelor. “Vor fi mai mulţi morţi decât într-un război”

Israelul, în panică din cauza cutremurelor. “Vor fi mai mulţi morţi decât într-un război”

de Marina Constantinoiu    |    21 Oct 2013   •   18:28
Israelul, în panică din cauza cutremurelor. “Vor fi mai mulţi morţi decât într-un război”

Israelul a înregistrat zilele trecute o serie de patru cutremure în nordul teritoriului, fapt care a pus autorităţile pe jar. Un posibil cutremur de peste 7,5 pe scara Richter ar provoca mai multe victime decât un război, este de părere o sursă din Armata israeliană, citată de The Times of Israel.
Estimările făcute de autorităţi vorbesc despre circa 20.000 de locuinţe care ar fi distruse de un astfel de seism.

De altfel, cutremurele de zilele trecute au reaprins discuţiile despre consecinţele unui eventual seism de mare intensitate care ar putea lovi Israelul, comentează sursa citată. După o serie de discuţii în cadrul Cabinetului, concluzia a fost că un seism de peste 7,5 ar provoca moartea a circa 15.000 de persoane. “Este un eveniment care se poate petrece în orice moment, iar cei afectaţi vor fi cetăţenii. Pregătim unităţi de intervenţie rapide şi alte unităţi ale Armatei pentru operaţiuni de salvare de vieţi omeneşti, dar este foarte important ca şi cetăţenii să asculte instrucţiunile date de Comandamentul de Securitate internă”, a declarat o sursă militară pentru  Channel 2 News Online.

Potrivit sursei citate, în cazul unui seism puternic, cei care se vor afla în prima linie a intervenţiilor vor fi militarii, dar şi rezerviştii. “Estimările arată că în cazul unui cutremur puternic, zeci de mii de oameni vor fi răniţi, mii de case vor fi distruse, iar pagubele materiale vor fi de miliarde de shekeli (moneda naţională israeliană - n.r)”, a declarat sursa citată. “Numărul celor afectaţi într-un seism va fi mult mai mare decât cel al victimelor unui război, dar în ultimii ani Israelul s-a pregătit pentru un astfel de scenariu”, a mai spus acesta.

×
Subiecte în articol: cutremur Israel