x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul pregăteşte o replică la solicitarea palestinienilor pentru un stat independent

Israelul pregăteşte o replică la solicitarea palestinienilor pentru un stat independent

de Marina Constantinoiu    |    02 Oct 2011   •   12:52

Premierul Benjamin Netanyahu va intruni curand forumul celor opt ministri pentru redactarea raspunsului oficial la solicitarea Cvartetului mediatorilor internationali cu privire la tratativele directe cu palestinienii, relateaza Rador.

De asemenea, Israelul va prezenta Consiliului de Securitate al ONU un document explicand de ce palestinienii nu sunt pregatiti pentru a obtine recunoasterea unui stat. Documentul va prezenta intre altele, de ce palestinienii nu sunt capabili sa organizeze alegeri generale si nici macar un scrutin municipal.

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Liberman, a cerut Departamentului Juridic al Ministerului de Externe de la Ierusalim sa pregateasca acest document care va fi remis Consiliului de Securitate ONU. Diplomati israelieni urmeaza sa viziteze Columbia si Bosnia in incercarea de a convinge aceste doua tari sa nu voteze in Consiliului de Securitate in favoarea solicitarii palestiniene.

Columbia este una dintre cele zece tari care nu au statut de membru permanent in Consiliul de Securitate, iar votul acestei tari ar putea fi decisiv pentru promovarea demersului palestinian.

Intr-un comunicat publicat la Ierusalim, se arata ca Israelul incearca sa ajunga la pace si sa asigure pe termen lung securitatea israelienilor.

In paralel, diplomatia palestiniana isi intensifica, la randul sau, eforturile pentru a convinge Columbia si Bosnia sa-i sprijine demersul.



×