x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul, raid aerian împotriva Siriei. Atacul a vizat un depozit de rachete din portul Latakia

Israelul, raid aerian împotriva Siriei. Atacul a vizat un depozit de rachete din portul Latakia

31 Oct 2013   •   21:33

Aviaţia militară israeliană a executat un raid asupra teritoriul sirian având ca ţintă un depozit de rachete din zona principalului port sirian, Latakia.

Un oficial al administraţia americane a confirmat pentru CNN atacul aerian al Israelului.  Potrivit oficialului american, raidul aerian a vizat un depozit de rachete şi de alte echipamente militare care, potrivit Israelului, urmau să fie transferate mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliata regimului Bashar al-Assad.

Presa israeliană a raportat o explozie la un depozit de rachete din zona portului sirian, însă atacul nu a fost confirmat în mod oficial şi de către Guvern.

Postul de televiziune Al-Arabiya a relatat că aviaţia militară israeliană a atacat două poziţii din Siria în cursul nopţii de miercuri spre joi - în oraşul-port Latakia şi în Damasc.
   
Portul sirian Latakia s-a aflat în centrul atenţiei şi în luna iulie a acestui an când, potrivit Sunday Times, mai multe raiduri lansate de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin au vizat din nou un depozit sirian de rachete Iahont P-800, de fabricaţie rusească.

×
Subiecte în articol: Israel siria atac aviatic