x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul 'sfidează' SUA prin construirea de noi locuinţe pentru colonişti în Cisiordania

Israelul 'sfidează' SUA prin construirea de noi locuinţe pentru colonişti în Cisiordania

07 Iun 2017   •   18:47
Israelul 'sfidează' SUA prin construirea de noi locuinţe pentru colonişti în Cisiordania

Israelul caută să 'sfideze' SUA şi să creeze noi 'obstacole în calea păcii', prin continuarea planurilor de construcţie a 1.500 de locuinţe în Cisiordania, printre care o nouă colonie, o premieră după 25 de ani, informează AFP. 

Această decizie 'reconfirmă pentru comunitatea internaţională că Israelul îşi multiplică obstacolele şi distruge şansele de a relansa procesul de pace', a subliniat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei palestiniene, Nabil Abou Roudeina. 

Ea este de asemenea 'o sfidare neruşinată la adresa Administraţiei americane', în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump şi-a făcut publică intenţia de a reanima procesul de pace, intrat în impas din 2014, şi la adresa 'comunităţii internaţionale' care consideră ilegală colonizarea israeliană în teritoriile palestiniene, a adăugat oficialul palestinian. 

Această decizie a fost luată marţi de o comisie ce ţine de Ministerul Apărării al Israelului şi făcută publică de un ONG anticolonizare 'Pace acum', în plină aniversare a războiului israeliano-arab din 1967, punct de plecare pentru ocupaţia şi colonizarea în teritoriile ocupate. 

Printre cele 1.500 de locuinţe în chestiune, 102 vor constitui o primă colonie ridicată de un guvern israelian după 25 de ani, potrivit organizaţiei guvernamentale menţionate.AGERPRES

×