x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul și-a redeschis granițele pentru turiști, după un an și jumătate de blocaj din cauza pandemiei

Israelul și-a redeschis granițele pentru turiști, după un an și jumătate de blocaj din cauza pandemiei

01 Noi 2021   •   21:00
Israelul și-a redeschis granițele pentru turiști, după un an și jumătate de blocaj din cauza pandemiei

Pentru grupurile organizate era deja permisă intrarea în Israel, dar acum pot veni și turiști individuali - o măsură adoptată după ce s-a constatat scăderea constantă a numărului cazurilor de infectare în ultimele două luni.

 

Anunțul primirii turiștilor pe cont propriu e o deschidere semnificativă din partea Israelului, care de la începutul pandemiei s-a izolat în mare măsură de alte state. În general, străinii au putut intra numai în condiţii extraordinare. Acum, se schimba regulile, dar sub o strictă supraveghere.

Turiștii trebuie să facă dovada că au fost vaccinați cu unul dintre serurile recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății: cele de la Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Johnson&Johnson, dar și Sinopharm, Sinovac sau cel produs de institutul Serum din India. Dar trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile de la schema completă de vaccinare. Pot intra și turiști care au fost bolnavi de covid și s-au vindecat. Dar condiția este ca ei să aibă făcută cel puțin prima doză dintr-un vaccin și un test negativ făcut cu cel puțin 11 zile înainte de sosire.

Sunt și noi condiții pentru israelienii care vor să plece din țară. Ei trebuie să se asigure că de la ultima doză de vaccin nu au trecut mai mult de 180 de zile. În caz contrar, este nevoie de un booster, adică doza suplimentară.

 

×
Subiecte în articol: Israel