x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Alianţa Naţională fuzionează cu partidul lui Berlusconi

Italia: Alianţa Naţională fuzionează cu partidul lui Berlusconi

de Mihaela Matachita    |    22 Mar 2009   •   00:00

Partidul dreptei tradiţionale italiene, Alianţa Naţională (AN), şi-a anunţat duminică dizolvarea, pentru a fuziona, săptămâna viitoare, cu formaţiunea lui Silvio Berlusconi, Forza Italia (FI), în noua mişcare Poporul Libertăţii (PL).



"Astăzi, Alianţa Naţională încetează să mai existe, se naşte Partidul Libertăţii", a declarat, încheind lucrările ultimului congres al AN, liderul său Gianfranco Fini, preşedinte al Camerei Deputaţilor, citat de AFP.

Fini era vizibil emoţionat la încheierea unui discurs improvizat care a durat aproape o oră şi în care a anunţat sfârşitul partidului pe care l-a înfiinţat în 1995 prin transformarea Mişcării Sociale Italiene (MSI), moştenitoare a tradiţiei fasciste, într-un partid de dreapta tradiţional.  

"PL are un lider, şi acesta este Berlusconi, evident. Dar chiar Berlusconi spune că un leadership puternic şi recunoscut nu poate în nici un caz să devină un cult al personalităţii", a spus Fini, conştient de greutatea pe care şeful necontestat al centrului-dreapta din Italia o va avea în noua formaţiune. Cu atât mai puţin Fini nu a dorit să revendice o anume autonomie în noul partid.

Congresul fondator al PL va avea loc la Roma în perioada 27-29 martie.          

×
Subiecte în articol: externe