x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia - cetăţenie pe puncte

Italia - cetăţenie pe puncte

24 Noi 2009   •   00:00

Şeful diplomaţiei italiene, Franco Frattini, a calificat marţi drept "interesantă" ideea unui sistem pe bază de puncte pentru imigranţii care doresc să devină cetăţeni italieni, potrivit unui interviu acordat postului de televiziune privat Canale 5, relatează AFP.



El a recţionat astfel la o propunere lansată la sfârşitul săptămânii trecute de colegul său, Maurizio Sacconi, ministru pentru Politici Sociale. "Nu îţi poţi imagina că ajungi în Italia şi numai din acest motiv ai dreptul să devii cetăţean italian. Obţii acest lucru după un parcurs lung care trece prin muncă, respectarea legii, a Constituţiei şi a regulilor noastre", a precizat Frattini, citat de Canale 5.

El a precizat că "există ţări, precum Canada şi Statele Unite, în care mecanismul punctelor este deja în vigoare pentru recunoaşterea permisului de muncă pe termen lung, care deschide ulterior calea obţinerii cetăţeniei".

În prezent, Italia cere un termen de cel puţin zece ani pentru depunerea unei cereri de naturalizare, cu excepţia cazului căsătoriei, în care acest termen se reduce la doi ani, şi un cazier judiciar fără condamnări mai mari de trei ani.

×
Subiecte în articol: externe