x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: doi poliţişti au obligat o româncă să meargă desculţă prin zăpadă

Italia: doi poliţişti au obligat o româncă să meargă desculţă prin zăpadă

de Carmen Plesa    |    11 Iun 2009   •   00:00

Doi agenţi de poliţie au dus în munţi o româncă prinsă la cerşit şi au abandonat-o desculţă, în mijlocul zăpezii



Doi agenţi de poliţie din Como sunt cercetaţi sub acuzaţia de sechestrare şi violenţă asupra unei persoane. Potrivit TGCOM, cei doi au forţat o româncă, pe care o prinseseră cerşind, să umble desculţă prin zăpadă.

Femeia ar fi fost obligată să urce în maşina gardienilor, dar în loc să o ducă la comisariat, aceştia au abandonat-o undeva în munţi, în mijlocul zăpezii, după ce i-au aruncat încălţările.

Episodul s-a petrecut la 3 ianuarie, anul acesta, dar cercetările preliminare ale procuraturii din Como au fost iniţiate abia în urmă cu puţin timp, după ce faptele au fost semnalate de comandantul poliţiei locale.

S-AU PÂRÂT LA ŞEF

Comandantul primise raportul de la unul din cei doi agenţi implicaţi care, după o ceartă cu colegul, se pare că s-ar fi decis să povestească întâmplarea,  luând distanţă însă de ceea ce a făcut agentul cu care fusese.

Totul a pornit de la un control normal, prevăzut de o ordonanţă anticerşit dată de primarul din Como. Românca, în vârstă de peste 60 de ani, a fost oprită într-o intersecţie şi obligată să urce în maşină. În loc să o ducă la comisariat, cum prevedea legea, cei doi agenţi au dus-o până la Civiglio, o localitate din partea muntoasă a regiunii Como, şi au abandonat-o desculţă în mijlocul zăpezii.

Femeia ar fi fost apoi constrânsă să-şi recupereze încălţările aruncate şi apoi să meargă o bună bucată de drum pe jos.  Românca a confirmat pentru investigatori cele raportate de şeful poliţiei.

×
Subiecte în articol: diaspora