Femeia a postat pe Facebook chitanța discordiei, criticând suma percepută pentru destuparea sticlei, relatează La Repubblica.
„Trei sandvișuri și un vin - 40,90 euro și până aici nu mă pot plânge”. Dar cei 8 euro în plus pentru destuparea sticlei nu au fost tocmai pe placul ei, la sfârșitul mesei primind o notă de plată finală de 48,90 euro: "Ceea ce m-a lăsat fără cuvinte au fost cei 8 euro pentru scoaterea dopului".
Femeia adaugă că ospătărița avea încheietura umflată și nu a putut deschide sticla, așa că a fost salvată de un manager care, după ce a scos dopul, a lăsat sticla pe tejghea, fără să servească vinul sau să aducă gheață.
Postarea femeii a devenit virală.
Unii se întreabă dacă sticla a fost destupată cu o sabie, având în vedere prețul, alții sugerează clienților să aducă un tirbușon de acasă.
"Vor ajunge să ne taxeze parmezanul pus pe paste cu sos de roșii”, a comentat un locuitor din Palermo.
Proprietarul vinotecii din Palermo, Giuseppe Prezzemolo, a încearcat să pună capăt controversei, spunând că suma este justificată, deoarece include costul serviciului de servire a vinului la masă: "Prețurile vinurilor sunt afișate pe rafturi, dar e evident că, dacă clientul, în loc să ia sticla acasă, o servește la masă, adăugăm o suprataxă fixă de 8 euro, ceea ce este totuși mult mai puțin decât cât ar costa același vin la restaurant". "Scoaterea dopului" înseamnă "servirea la masă", adaugă acesta.
Cazul vine după o vară de încasări nebunești, de la 20 de euro percepuți pentru tăierea unui tort într-un restaurant din centrul orașului Palermo, la felierea unei pâini contra dumei de 2 euro în Como, până la 2 euro ceruți unei mame care a solicitat o farfurie în plus, la Finale Ligure, pentru ca fiica ei de 3 ani să guste mâncarea pe care o consuma ea.
(sursa: Mediafax)