x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controversa facturilor "umflate" lovește din nou Italia

Controversa facturilor "umflate" lovește din nou Italia

de Redacția Jurnalul    |    11 Noi 2023   •   23:00
Controversa facturilor "umflate" lovește din nou Italia
Sursa foto: Hepta

O clientă a unei vinoteci din Palermo, Italia, a primit o notă de plată de 48,90 de euro pentru trei sandvișuri și un vin, din care 8 euro pentru "destuparea” sticlei.

Femeia a postat pe Facebook chitanța discordiei, criticând suma percepută pentru destuparea sticlei, relatează La Repubblica.

„Trei sandvișuri și un vin - 40,90 euro și până aici nu mă pot plânge”. Dar cei 8 euro în plus pentru destuparea sticlei nu au fost tocmai pe placul ei, la sfârșitul mesei primind o notă de plată finală de 48,90 euro: "Ceea ce m-a lăsat fără cuvinte au fost cei 8 euro pentru scoaterea dopului".

Femeia adaugă că ospătărița avea încheietura umflată și nu a putut deschide sticla, așa că a fost salvată de un manager care, după ce a scos dopul, a lăsat sticla pe tejghea, fără să servească vinul sau să aducă gheață.

Postarea femeii a devenit virală.

Unii se întreabă dacă sticla a fost destupată cu o sabie, având în vedere prețul, alții sugerează clienților să aducă un tirbușon de acasă.

"Vor ajunge să ne taxeze parmezanul pus pe paste cu sos de roșii”, a comentat un locuitor din Palermo.

Proprietarul vinotecii din Palermo, Giuseppe Prezzemolo, a încearcat să pună capăt controversei, spunând că suma este justificată, deoarece include costul serviciului de servire a vinului la masă: "Prețurile vinurilor sunt afișate pe rafturi, dar e evident că, dacă clientul, în loc să ia sticla acasă, o servește la masă, adăugăm o suprataxă fixă de 8 euro, ceea ce este totuși mult mai puțin decât cât ar costa același vin la restaurant". "Scoaterea dopului" înseamnă "servirea la masă", adaugă acesta.

Cazul vine după o vară de încasări nebunești, de la 20 de euro percepuți pentru tăierea unui tort într-un restaurant din centrul orașului Palermo, la felierea unei pâini contra dumei de 2 euro în Como, până la 2 euro ceruți unei mame care a solicitat o farfurie în plus, la Finale Ligure, pentru ca fiica ei de 3 ani să guste mâncarea pe care o consuma ea.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: italia factura vinoteca