x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ITALIA: Justiţia confiscă peste o sută de milioane de euro de la Mafie!

ITALIA: Justiţia confiscă peste o sută de milioane de euro de la Mafie!

25 Noi 2009   •   00:00

Justiţia italiană a ordonat confiscarea, miercuri, a unor bunuri, în principal imobiliare, în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro, aparţinând mai multor familii din Camorra, mafia napolitană, a declarat poliţia antimafia (DIA), într-un comunicat, citat de AFP.



"Interesele economice ale grupurilor Belforte şi Bidognetti, care au acumulat bunuri de origine ilegală, au fost afectate, iar valoarea lor globală este estimată la aproximativ 120 de milioane de euro, dintre care peste două milioane în numerar sau în titluri la purtător", potrivit unui comunicat al DIA.

Pe lista bunurilor confiscate figurează, între altele, 39 de apartamente, 43 de garaje, 17 terenuri, 15 societăţi şi o vilă de 500 de metri pătraţi. Aceasta din urmă, situată într-un parc de 3.500 de metri pătraţi, cu piscină şi vedere la mare, a fost calificată drept "faraonică" de către poliţişti, ea dând astfel şi numele operaţiunii, "Faraon".

Printre societăţile ale căror bunuri au fost confiscate figurează "Tamburrino Motors". Aceasta este cea mai importantă firmă de vânzare de vehicule cu două roţi Honda din Campania, în regiunea napolitană, potrivit DIA, care precizează că 70 de motociclete de mare putere se găseau în magazin în timpul acţiunii de confiscare.

O altă societate ale cărei bunuri au fost confiscate este "Autoccasioni Tamburrino di D'Alessio Luigi", unde se aflau de asemenea 50 de maşini de mare putere, a adăugat DIA. Poliţia şi justiţia din Italia întreprind acţiuni tot mai frecvente care vizează bunurile mafiei, apreciind că aceste măsuri economice ale luptei împotriva crimei organizate au produs rezultate excelente. "În cursul interceptărilor telefonice ale liderilor mafiei, am înţeles că ei nu erau preocupaţi de arestarea oamenilor lor, ale căror familii continuau să primească bani pentru a-şi duce existenţa, ci mai degrabă de confiscarea bunurilor lor", a explicat, în urmă cu trei săptămâni, ministrul de Interne, Roberto Maroni.

×
Subiecte în articol: externe