x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Matteo Salvini ordonă supravegherea mai atentă a musulmanilor după un incident presupus pe temei religios

Italia: Matteo Salvini ordonă supravegherea mai atentă a musulmanilor după un incident presupus pe temei religios

23 Apr 2019   •   21:05
Italia: Matteo Salvini ordonă supravegherea mai atentă a musulmanilor după un incident presupus pe temei religios

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a ordonat poliţiei să supravegheze mai îndeaproape centrele comunităţii musulmane, după ce la Roma a avut loc un caz de înjunghiere cu presupuse conotaţii anticreştine, informează marţi dpa.

Poliţia italiană a anunţat marţi că în timpul weekendului a avut loc o ceartă între doi oameni ai străzii lângă gara din Termini, în timpul căreia un marocan a atacat un georgian. Potrivit poliţiei, victima le-a spus anchetatorilor că atacatorul l-a înjunghiat în gât după ce i-a văzut lănţişorul cu cruciuliţă şi l-a numit "catolic italian afurisit". 

Ca răspuns, Salvini a ordonat "mai multe controale şi monitorizarea locurilor de întâlniri ale cetăţenilor musulmani, pentru a preveni orice fel de violenţă împotriva cetăţenilor nevinovaţi".

Reacţia lui Salvini a fost calificată drept "iresponsabilă" de către Lia Quartapelle, avocată a Partidului Democrat din opoziţie, aceasta subliniind că autorităţile nu deţin încă informaţii sigure în legătură cu incidentul.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, bărbatul marocan este considerat suspect într-un caz de tentativă de omor pe temei de ură religioasă cu posibile circumstanţe agravante. Însă ANSA a informat, de asemenea, că anchetatorii verifică şi versiunea victimei privind modul în care s-au derulat evenimentele, pe fondul suspiciunilor că atacul ar fi putut să nu fie motivat religios.

Salvini, liderul partidului anti-imigraţie Liga, are tendinţa de a scoate în prim plan infracţiuni comise de migranţi şi musulmani. El are de asemenea interesul politic de a pune în lumină proastă situaţie de securitate din Roma, pe fondul tensiunilor în creştere din cadrul coaliţiei populiste aflate la conducerea Italiei. Roma este guvernată de mişcare anti-sistem Cinci Stele, care deţinea puterea şi la nivel naţional alături de partidul Liga, însă într-o alianţă tot mai dezbinată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia Matteo Salvini musulmani