x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ITALIA/"Nu vom tolera violenţe împotriva românilor!"

ITALIA/"Nu vom tolera violenţe împotriva românilor!"

de Carmen Plesa    |    25 Feb 2009   •   00:00
ITALIA/"Nu vom tolera violenţe împotriva românilor!"

Dinspre Guvernul italian au început să vină mesaje îmblânzite în privinţa comunităţii româneşti din Peninsulă.



"Holocaustul românilor" - acestă inscripţie lungă de doi metri, urmată de o zvastică, a apărut ieri pe un zid din via Caffarella, de lângă parcul unde de Ziua Îndrăgostiţilor o adolescentă a fost violată. Doi români au fost arestaţi în acest caz.

Ieri-dimineaţă, într-o intervenţie la postul Skytg24, ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a subliniat: "Nu vom tolera violenţele împotriva românilor". Luni seară, ministrul a cerut Bucureştiului să trimită mai mulţi poliţişti în Italia şi să-i transfere în ţară pe deţinuţii români din închisorile italiene, amintesc jurnaliştii de la Il Mesagero.

Ministrul a accentuat în intervenţia televizată că "românii cinstiţi care trăiesc în Italia sunt îngrijoraţi că ar putea fi victimele unor acte de violenţă". Acte "deosebit de grave", ca "agresiuni şi raiduri de răzbunare", contra cărora poliţiştii vor fi "foarte activi" şi care nu vor fi sub nici o formă tolerate.

Frattini a amintit şi întâlnirea sa cu omologul român, Cristian Diaconescu, subliniind bunele raporturi între cele două ţări, "având în vedere că în Italia trăiesc un milion de români, iar în România sunt 26.000 de firme italiene, cu 800.000 de angajaţi". Ministrul de Externe italian a revenit şi asupra conceptului de "toleranţă zero" în privinţa celor care comit infracţiuni "indiferent de naţionalitate", punctând că Italia e o bună gazdă pentru "990.000 de români cinstiţi care muncesc şi respectă legea".

60% DINTRE VIOLURI SUNT COMISE DE ITALIENI
Majoritatea violenţelor sexuale din Peninsulă sunt comise de italieni, arată un raport al Ministerului pentru Egalitate de Şanse al Guvernului italian, citat de ASCA.
Astfel, 60% din cei care au comis violenţe sexuale sunt italieni, iar românii sunt reposnsabili de cel mult  8% din agresiunile sexuale.
Românii sunt urmaţi de marocani, care sunt responsabili pentru aproximativ 6,3% din violurile comise în Italia.
Potrivit Ministerului de Interne italian, numărul total al episoadelor de violenţă sexuală s-a diminuat în 2008 cu 8,4 procente.

7.500 DE INFRACŢIUNI PE ZI
În Italia se comit 300 de infracţiuni pe oră, 7.500 pe zi şi 5 în fiecare minut, a anunţat ieri Sappe - Sindicatul autonom al poliţiştilor din penitenciare. În 2008, în închisorile italiene au fost "găzduiţi" 92.800 de infractori, dintre care 46% erau străini. Numărul de infracţiuni a scăzut, comparativ cu alţi ani, susţine Sappe, dar penitenciarele sunt în colaps.

×
Subiecte în articol: externe