x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gest controversat. Italia şi-a acoperit sculpturile nud în timpul vizitei liderului de la Teheran

Gest controversat. Italia şi-a acoperit sculpturile nud în timpul vizitei liderului de la Teheran

26 Ian 2016   •   18:19
Gest controversat. Italia şi-a acoperit sculpturile nud în timpul vizitei liderului de la Teheran

Din respect pentru tradiţiile musulmane, mai multe statui nuduri au fost acoperite cu mari cutii albe, înaintea vizitei preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, marţi, la muzeul Capitolini din Roma, scrie IBT.com care citează media locală.

Preşedintele iranian a vizitat celebrul muzeu, care găzduieşte lucrări de artă antice, împreună cu premierul Italiei, Matteo Renzi, după ce au semnat un acord comercial în valoare de 18 miliarde de dolari.

Într-o filmare realizată în timpul vizitei lui Rouhani se văd celebre statui (Venus sau Adonis) care sunt acoperite cu mari cutii. Aceste pregătiri au fost făcute din respect pentru Iran, spun autorităţile, unde femeile trebuie să umble cu capul acoperit iar vederea unui nud este un păcat.

Rouhani a vizitat şi Vaticanul unde s-a văzut cu Papa Francisc, liderul iranian devenind primul preşedinte din această ţară care se întâlneşte cu un Papă.



×