x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia, sub ape

Italia, sub ape

01 Feb 2014   •   15:47
 Italia, sub ape

Italia este afectată în continuare de intemperii care au provocat inundaţii în capitala ţării, Roma, şi la Pisa, în Toscana.

Autorităţile şi localnicii sperau că scăderea în intensitate a ploilor, sâmbătă dimineaţa, va duce la o retragere a apelor, mai ales ale fluviului Arno, care vineri a creat temeri privind o posibilă revărsare, determinând închiderea de şcoli, inclusiv la Pisa.

Inundaţiile persistă de-a lungul a numeroase fluvii şi râuri din peninsulă, afectând câmpii şi şosele. În nordul Romei, apele au acoperit străzile cartierului Prima Porta şi au inundat subsoluri şi terenuri de sport. Autorităţile susţin că nivelul Tibrului va rămâne sub cota de alarmă, chiar dacă sâmbătă dimineaţa continua să crească. Primăria, foarte criticată pentru incapacitatea sa de a evita haosul în transporturi, a creat o celulă de criză.

Şi pe litoral, în zona localităţilor Fregene şi Fiumicino, erau inundate numeroase şosele şi autostrăzi, perturbând accesul la aeroportul principal al Romei, informează Agerpres.

La Veneţia, 'acqua alta', fenomenul de maree care inundă în mod regulat o bună parte din oraş, măsura sâmbătă 104 cm şi apa acoperea circa 8% din zonele pietonale, cu 25 de cm în Piaţa San Marco.


×
Subiecte în articol: inundatii italia