x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prețurile mari afectează turismul în Italia mai mult decât în Franța, Grecia și Spania

Prețurile mari afectează turismul în Italia mai mult decât în Franța, Grecia și Spania

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   23:00
Prețurile mari afectează turismul în Italia mai mult decât în Franța, Grecia și Spania

Prețurile mari influențează turismul, Italia fiind mai afectată decât Franța, Grecia și Spania. Agenția ANSA menționează „o țeapă” de 3,9 miliarde de euro pentru turismul italian.

În luna iunie a acestui an, Italia a înregistrat o creștere a prețurilor strâns legate de turism mai mare decât concurenții săi europeni tradiționali, potrivit sondajelor Demoskopika, pe care agenția ANSA le publică în avans.

În special, creșterea a fost înregistrată în serviciile de transport, cu +9,9% în Italia, față de +6% în Franța, +1,4% în Grecia, în timp ce Spania are o scădere semnificativă -16,1%.

De asemenea, mai mult decât semnificativă este creșterea accelerată a prețurilor la serviciile de cazare și alimentație publică (+7,5%), față de Franța (+5,6%), Grecia (+5,7%) și Spania (+6%).

În fine, domeniul care cuprinde serviciile recreative și culturale, respectiv muzee, parcuri de distracții, evenimente culturale, constituie o excepție, Italia înregistrând o creștere de 3,6% mai mare decât Grecia (+3,3%), dar mai mică decât Franța (+4,8%) și Spania (+4%).

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@mediafax.ro

Keywords:ITALIA, TURISM

×
Subiecte în articol: italia turism