x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Un prim caz de mutaţie a virusului A/H1N1

Italia: Un prim caz de mutaţie a virusului A/H1N1

30 Noi 2009   •   00:00

Un prim caz de mutaţie a virusului gripal A/H1N1, identică celei semnalate la 20 noiembrie în Norvegia, a fost identificată la un pacient, a anunţat luni Ministerul italian al Sănătăţii, precizând că acest virus mutant nu se află în faza de propagare, relatează AFP.

"Institutul Superior al Sănătăţii a examinat aproximativ 100 de tulpini (de virus) identificate în ultimele luni la pacienţi din diferite regiuni italiene, iar până în prezent a fost găsită o mutaţie la un singur pacient, grav bolnav de pneumonie", se arată într-un comunicat al ministerului. "Nici unul dintre ceilalţi pacienţi examinaţi nu prezintă această mutaţie", precizează comunicatul.

"Datele italiene confirmă, deci, că mutaţia respectivă nu apare, în prezent, ca predominantă în cazurile grave sau mortale. În plus, această mutaţie prezintă un caracter sporadic şi nu pare, în prezent, în fază de propagare", continuă documentul citat. Alte două cazuri de mutaţii ale virusului gripal A/H1N1, identice cu cea semnalată în Norvegia, au fost identificate vineri în Franţa.

×
Subiecte în articol: externe