x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Un român a decedat în urma unui misterios accident de muncă

Italia: Un român a decedat în urma unui misterios accident de muncă

28 Aug 2009   •   00:00

Un român în vârstă de 28 de ani, Gheorghe Vlăduţ Asavei, angajat la o fermă din localitatea Bardinetto, în regiunea Liguria din nord-estul Italiei, a decedat joi după ce a fost victima unui accident de muncă, fiind lovit de un tractor sau un alt utilaj agricol în circumstanţe nelămurite încă, relatează jurnalul local Il Secolo XIX.



Românul a fost adus la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure, la circa 20 de kilometri de locul accidentului, împreună cu un cetăţean bosniac de 38 de ani, de asemenea rănit în acel accident de muncă. Cetăţeanul bosniac a supravieţuit deşi este în stare foarte gravă, dar românul nu a mai putut fi salvat din cauza hemoragiei şi leziunilor interne grave suferite în zona toracică.

Cei doi imigranţi au contracte legale de muncă, însă în cazul lor nu s-a solicitat intervenţia ambulanţei şi a autorităţilor judiciare, ei fiind duşi direct la spital cu o maşină privată de către membrii familiei care deţine ferma respectivă, precizează sursa citată.

Pentru carabinierii şi procuratura locală, care s-au sesizat în urma înregistrării la spital a decesului românului, nu era încă clar dacă accidentul se produsese în interiorul exploatării agricole sau în afară, în altă locaţie. 'A fost sigur un accident de muncă, însă trebuie încă să clarificăm eventuala responsabilitate a unor terţi şi dinamica producerii evenimentului nefericit', au declarat carabinierii cotidianului citat. Românul avea reşedinţa în orăşelul Bardinetto, fiind şi logodit cu o localnică italiancă, mai precizează Il Secolo XIX.

×
Subiecte în articol: externe